Verzekeringen * Hypotheken * Pensioenen * Juridisch advies
Home    Contact    Voorwaarden van Dienstverlening    Tarievenlijst    Dienstenwijzer    Prive Pensioen Plan  
Introductie Particuliere markt Hypotheken Overige dienstverlening Beloning en toezicht Links Publicaties en acties BdB Direct test Meekijken 
 
 
Kiezen nieuwe rentevaste periode (RVP)

De geldverstrekker van uw huidige hypotheek heeft u een brief gestuurd waarin hij aankondigt dat de rentevaste periode (RVP) van uw hypotheek (of in elk geval: van één van de leningsdelen daarvan) binnenkort verstreken is. U moet dus een nieuwe RVP kiezen. Uw geldverstrekker levert u meteen een lijstje met keuzemogelijkheden, maar u twijfelt. De rente van die geldverstrekker vindt u aan de hoge kant, als u dat zo eens vergelijkt met andere aanbieders. Of is dat maar schijn?

Vastzetten voor een korte periode of juist voor een langere? Wat gaat de rente doen in de komende jaren? Uw inkomenssituatie is inmiddels ook veranderd en ook dat wilt u in uw overwegingen betrekken. En variabele rente is eigenlijk ook wel aantrekkelijk, want niet duur. Wat is nu wijsheid?

Die vraag is makkelijker te stellen dan te beantwoorden. Daarom worden er tegenwoordig eisen gesteld aan het uitbrengen van een advies door uw adviseur bij het kiezen van een nieuwe RVP. Daar komen nogal wat aspecten bij kijken. Ons kantoor brengt voor u de situatie in beeld en doet dat tegen een vast tarief.

Het kan ook nog zijn dat u eigenlijk al een tijdje overweegt de hele constructie van uw huidige hypotheek opnieuw te laten bekijken. Er zijn zaken in uw persoonlijke omstandigheden veranderd of u heeft andere wensen. In dat geval zou het nog wel eens kunnen zijn dat u uw hypotheek wilt oversluiten naar een nieuwe. Over wat daar aan te pas komt vindt u meer op de pagina “oversluiten” hypotheek.Terug naar home
 
 
 
Submenu: Hypotheken

> Een nieuwe hypotheek sluiten
> Oversluiten hypotheek
> Kiezen nieuwe rentevaste periode
> Geldverstrekkers
 
 
Powered by: YT Internet Producties