Verzekeringen * Hypotheken * Pensioenen * Juridisch advies
Home    Contact    Voorwaarden van Dienstverlening    Tarievenlijst    Dienstenwijzer    Prive Pensioen Plan  
Introductie Particuliere markt Hypotheken Overige dienstverlening Beloning en toezicht Links Publicaties en acties BdB Direct test Meekijken 
 
 
Beloning algemeen

Het beloningssysteem in de wereld van de financiële dienstverlening staat sinds een paar jaar op zijn kop. Het oude provisiesysteem, dat kort na de Tweede Wereldoorlog werd geïntroduceerd en waarin de financieel adviseur werd beloond door de aanbieders van financiële producten (verzekeraars en geldverstrekkers), maakt in hoog tempo plaats voor een nieuw systeem, waarbij de klant de rekening van de dienstverlener rechtstreeks betaalt.

Die ontwikkeling naar wat wij noemen een nieuwe financiële wereld heeft veel goede kanten en wij staan daar dan ook volledig achter. Al in 2001 leverden wij de eerste hypotheek waarbij we ons niet meer lieten belonen door de geldverstrekker, maar door de klant. Het grootste voordeel daarvan is dat de klant ziet hoe hoog de beloning is (transparantie) en dat de dienstverlener zich niet meer zo makkelijk zal laten beïnvloeden door aanbieders die hoge provisies in het vooruitzicht stellen.

Inmiddels is de regelgeving al zo ver dat het binnenkort voor een aantal producten zelfs verboden wordt nog provisie te ontvangen. En de verwachting van ons kantoor is dat dat binnen enkele jaren voor alle producten het geval zal zijn. Dan moet de hele branche dus overschakelen op directe facturering.

Ons kantoor is daar in 2011 al mee begonnen. Alle producten leveren wij uitsluitend nog op basis van directe facturering aan u, dus ook die waarvoor provisiebeloning nu nog is toegestaan. Hoe dat gaat, leest u op de andere pagina’s in het menu aan de rechterzijde.Terug naar home
 
 
 
Submenu: Beloning en toezicht

> Beloningssysteem ons kantoor
> Abonnementensysteem
> Verrichtingentarieven
> VT-tarief
> Documenten
> Toezicht en gedragsregels
 
 
Powered by: YT Internet Producties